Nieuw gezondheidscentrum geopend in Waalwijk

WAALWIJK - Op donderdag 1 juli is het nieuwe gezondheidscentrum in Waalwijk geopend. In het nieuwe Gezondheidscentrum zal reguliere zorg worden geleverd door huisartsen, fysiotherapeuten en de apotheek. Aan de Kasteellaan komt de ingang voor de GGz. Laatstgenoemde instelling is zelfs een pilot gestart, zodat mensen minder lang hoeven wachten op de zorg die voor hen geschikt is.

In de Mentale Gezondheidscentra combineren de twee ggz-organisaties de generalistische aanpak van Indigo met de specialistische kennis van GGz Breburg. Transitiedirecteur Bas Dirken vertelt: “Binnen de Mentale Gezondheidscentra bieden we mensen met psychiatrische problematiek binnen een week een zogenaamd verkennend gesprek waarin we onderzoeken welke hulp het beste bij zijn of haar hulpvraag past."

"Het antwoord op deze vraag hoeft niet altijd behandeling binnen GGz Breburg te betekenen. Het unieke is dat we hiermee buiten ons eigen domein stappen. Wanneer samen met de cliënt besloten wordt dat GGz Breburg de best passende hulp kan bieden, kan behandeling in het Mentale Gezondheidscentrum plaatsvinden. Of er wordt doorverwezen naar een van de expertisecentra van GGz Breburg. We verwachten door deze innovatieve manier van werken eind 2022 geen wachtlijsten meer te hebben zoals nu het geval is”, geeft Dirken aan.