Nieuwe coalitie Waalwijk heeft akkoord ondertekend (Video)

WAALWIJK – Onder de titel ‘Samen werken aan de toekomst’ gaat de nieuwe coalitie van de gemeente Waalwijk van start. Op 9 juni kwamen de coalitiepartijen Lokaal Belang, VVD, GroenLinksaf en D66 bij elkaar om het coalitieakkoord van de komende vier jaar te ondertekenen.

De bijeenkomst startte met een toespraak van Timon Klerx (Lokaal Belang), gevolgd door het ondertekenen van het akkoord. Daarna was er nog een feestelijk proostmoment.

Om de plannen en ambities van de coalitie te realiseren werken de vijf wethouders, John van den Hoven (Lokaal Belang), Ronald Bakker (VVD), Dilek Odabasi (GroenLinksaf), Sheila Schuijffel (D66) en Ad de Jong (Lokaal Belang) samen met burgemeester Sascha Ausems aan het Waalwijk van nu en morgen.

Deze plannen en ambities zijn onder andere energietransitie en de aanleg van de nieuwe slimme haven. Daarnaast willen ze preventief werken met focus op positieve gezondheid, zodat zwaardere zorg voorkomen kan worden. Ook gaat de woningnood aangepakt worden.

Verder willen ze ervoor zorgen dat jeugd en jongeren gezond opgroeien met goede ontwikkeling. Hierbij willen ze dat jongeren na hun studie weer in gemeente Waalwijk komen werken of wonen. Daarom zetten ze in op het aantrekkelijker maken van Waalwijk. Verder willen ze aandacht besteden aan kleine dagelijkse dingen, zoals goed onderhouden trottoirs en groene sport- en ontmoetingspleinen op loopafstand.

Hiermee wordt de ingezette koers de komende vier jaar, en daarna, voortgezet.

Deel dit bericht met je vrienden!