OBS viert inschrijving benodigde 23e leerling (Video)

DE MOER - Openbare basisschool De Start heeft afgelopen week de laatste benodigde leerling voor het voortbestaan van de school mogen inschrijven. Hierdoor staat de teller voor de belangrijke datum van 1 oktober 2021 op 23 leerlingen. En dat moet natuurlijk gevierd worden. Dat deed de school dan ook, maar wel op een kleinschalige manier.

Moeizaam schooljaar 

"Wat een rollercoaster was het dit afgelopen schooljaar. Toen het schooljaar begon, wisten we dat we nog 5 leerlingen verwijderd waren van het minimale aantal. Ik wil dan ook uitspreken dat ik ontzettend trots ben op alle ouders, teamleden, inwoners van De Moer, het schoolbestuur, de gemeente en alle andere betrokken en die met hun tomeloze inzet onze school steeds in de schijnwerpers hebben gezet. Wij hebben gevoeld dat iedereen ons een warm hart heeft toegedragen", laat directrice Agnes Coolen weten.

Hard op zoek naar laatste leerling 

"Zeker in deze laatste periode, waarin we nog op zoek waren naar die ene laatste leerling, is een topprestatie geleverd. Wat vooral zo mooi is? De reacties van de ouders van
onze nieuwe leerlingen. Zij kiezen heel bewust voor het unieke concept dat binnen onze kleine school geboden wordt. Fijn dat jullie de meerwaarde van onze school ook
zien! Dit nieuws betekent echter niet dat we als PR- werkgroep op onze lauweren gaan rusten. We hebben vrijdag 11 juni voor een leuke PR-activiteit op de weekmarkt van Kaatsheuvel gezorgd. Hier is ook weer een rondleiding uit voortgekomen", geeft Coolen aan.

Deel dit bericht met je vrienden!