Oekraïnse aan het werk bij Etos Waalwijk: ‘Het leven gaat door’

WAALWIJK - Werkt dat wel in een stad als Waalwijk, een Oekraïnse medewerkster die alleen Engels kan? Yvette en Angela van Etos Waalwijk vroegen het zich af. "Maar het pakt geweldig uit."

Toen de winkel een vacature online gooide, reageerde hierop namelijk Anastasia (20). Ze komt uit Kiev, waar ze Engels studeerde. Vanwege de oorlog vluchtte ze naar Nederland. "Ik moest mezelf redden en kwam hier om een normaal leven te leiden. Het leven gaat door. Ik kan eeuwig doorgaan over de oorlog, maar dat heeft geen zin."

Toen ze op zoek ging naar een baan, kreeg ze afwijzing na afwijzing. "Ik moest Nederlands kunnen om aan het werk te gaan. Ik was al verdrietig omdat ik niks met mijn passie voor cosmetica kon doen. Toen zag ik deze vacature en het leek me leuk om mensen te helpen met de verschillende producten. Het team hier behandelt je als familie en dat vind ik het mooiste. De klanten zijn ontzettend lief tegen mij en bieden mij alle steun. Ik word hier met open armen ontvangen."

Yvette en Angela, die de Oekraïnse aannamen, sluiten zich hierbij aan. "De klanten vinden het geweldig. Het zit haar alleen dwars dat ze niet met alle klanten kan praten, omdat ze nog geen Nederlands kan." Dat is nu het grote doel van Anastasia. "Nederlands leren zodat ik alle klanten kan helpen, want ik ben ze zo dankbaar voor hun vriendelijkheid. Ik ben ervan overtuigd dat als het leven moeilijk wordt, je niks anders kan doen dan hiermee leren omgaan. Het is geen toeval dat ik in zo'n prachtige stad ben beland, met zulke lieve mensen."

Deel dit bericht met je vrienden!