Oorlogsveteraan Basco is schoolhond Cambreur: ‘Vrolijkt ons op’ (Video)

DONGEN - Het Cambreur College heeft sinds een paar maanden een hond genaamd Basco. De hond loopt met de conciërge van het vmbo Fred Couwenberg rond, rusten doet hij op zijn eigen dekentje in het kantoor van Fred.

Fred was al jaren op zoek naar een schoolhond en toen Basco’s baasje hiervan hoorde, zocht hij contact op met Fred. Basco is een Mechelse herder van 11 jaar oud. Hij is een oorlogsveteraan, in dienst van defensie spoorde hij bermbommen en andere munitie op.

Tekst gaat door na de video.

Troost
De meeste leerlingen zijn heel enthousiast over Basco. Er zijn ook kinderen die bang zijn voor de hond. Basco voelt dit aan en blijft uit hun buurt. "Basco kan een kind ook troosten, een leerling van het Cambreur was pas geleden in tranen en niet voor rede vatbaar. Ze is toen met Basco gaan wandelen, ging helemaal op in de hond en vergat alles om zich heen", vertelt Fred.

Basco is slechts op proeftijd op het Cambreur, alleen op woensdag, want zijn baasje wil hem niet vijf dagen kwijt zijn. Daarom is Fred op zoek naar een andere hond, die elke dag op school zal zijn.

Deel dit bericht met je vrienden!