Oud-militair blij met digitale oorlogsdagboeken: “Mooi stukje geschiedenis” (Video)

WAALWIJK - Oud-militair Hennie van Selst kreeg onlangs een aantal digitale oorlogsdagboeken van het Algonquin Regiment toegestuurd. De dagboeken bevatten veel journaals en verschillende interessante brieven. Ze bestaan uit honderden pagina's, maar Hennie is nog lang niet klaar met lezen. "Het zal wel even duren voordat ik de dagboeken uit heb, maar ik ben wel al een eindje", lacht Hennie. "Ik ga nog wel opzoeken of mijn oom in een van de dagboeken staat."

Hennie is lid van Stichting SIGNI Zoekhonden. De 63-jarige Waalwijker houdt zich onder meer bezig met vermiste militairen. Eén heeft hij er gevonden in de duinen bij Loon op Zand, een Duitser. Hij is ook bezig met een zoektocht naar twee vermiste Amerikanen in de Ooijpolder, bij Nijmegen. Daar is ook Hans van der Wiel bij betrokken.

"Hans heeft veel onderzoek gedaan in het militair archief van Canada. Hij stuurde mij digitaal de dagrapporten van Algonquin Regiment, dat in Waalwijk heeft gezeten. Toen was mijn interesse gewekt. Bij mijn opa en oma waren enkele soldaten ingekwartierd, er stonden tanks voor de deur. Een oom sprak Engels, hij tolkte. Wie weet zal ik via die rapporten er nog meer over te weten komen", laat Van Selst weten.

Deel dit bericht met je vrienden!