Padellen met oud-topsporters: “Unieke manier om kennis te maken met de sport” (Video)

WAALWIJK - Padel groeit hard in Nederland. Op dit moment zijn er al ruim vijfhonderd padelbanen op tweehonderd verschillende locaties. Een van die locaties is Waalwijk, waar onlangs een nieuw padelcentrum uit de grond werd gestampt. Om dit te vieren, kwamen er vier bekende oud-topsporters langs om de sport de demonstreren.

Topsporters
Hoewel ze al een aantal jaren niet meer sporten, zijn ze nog wel fanatiek. Vooral Frank en Ronald de Boer, die ook initiatiefnemers zijn van het nieuwe padelcentrum in Waalwijk. "Het is mooi om te zien hoe fanatiek Frank is. Als hij een bal niet goed slaat, kan hij flink mopperen", lacht Ronald de Boer. Dat beide mannen fanatiek zijn, is te merken aan het partijtje dat ze spelen tegen oud-Feyenoorder Orlando Trustfull en oud-proftennisser John van Lottum.

Ondanks het hoge tempo laten ze wel zien hoe mooi padel kan zijn en dat zien ook de mensen die het voor eerst gaan doen. "Ik heb het nog nooit gespeeld, maar het ziet er heel tof uit", laat een van de bezoekers weten. Een andere bezoeker geeft aan dat hij het al een paar keer gespeeld heeft en het graag tegen John van Lottum opneemt. "Even kijken of hij nog steeds zo goed is", grapt hij. Wat precies de eindstand is geweest in die wedstrijd is niet helemaal duidelijk, maar de bezoeker droop al vrij snel af.

Plaza Padel
In het Plaza Padel in Waalwijk zijn negen indoor padelbanen te vinden. Het complex wordt later nog eens uitgebreid met vier buitenbanen. In het eerdere plan zaten ook twee speedsoccervelden voor voetballers, maar dat ging niet door.

Initiatiefnemer Marcel Bogaart verwacht de nodige belangstelling voor het grote padelcentrum in Waalwijk. "Er wordt gemikt op een breed publiek: van de ervaren sporter tot mensen die nog nooit padel gespeeld hebben. Ook worden er clinics gegeven", geeft Bogaart aan. Op zaterdag 2 oktober (de dag waarop de topsporters langskwamen) was er in ieder geval veel belangstelling voor de opkomende sport. Er waren de hele dag nauwelijks banen vrij, die waren namelijk afgehuurd.

Deel dit bericht met je vrienden!