Pleinfestival en Fairytale tegelijkertijd: ‘Hadden graag om tafel gewild’

KAATSHEUVEL - Hij weet het pas sinds een paar weken, dat Fairytale Festival tegelijk valt met zijn Pleinfestival in het weekend van 12 en 13 mei. De voorzitter van het Pleinfestival probeert hun weekend te verplaatsen, maar tevergeefs. "We zitten aan allerlei gemeentelijke restricties verbonden, omdat wij een minikermis op het plein hebben."

Kermis
Voorzitter van het Pleinfestival, Joost van der Wouw, vindt het jammer hoe de zaken zijn verlopen. Het festival heeft een minikermis, waardoor het in de knoop komt met de restricties van de gemeente. De kermis mag niet tegelijk zijn met de Kermis van Loon op Zand tijdens Hemelvaart, maar moet ook 31 dagen verwijderd zijn van de zomerkermis in Kaatsheuvel. "Dan blijven er weinig opties over. We konden het weekend verplaatsen zodat het tegelijk zou zijn met het Moers Pinksterweekend. Dat gaan wij collega's en vrijwilligers van dat evenement niet aandoen. We vinden het zelf vervelend om tegelijk te vallen met een ander feest, dan gaan we dat niet bij iemand anders veroorzaken."

Fairytale
Ook Fairytale Festival wil geen concessies doen. "Fairytale Festival bleef vasthouden aan dit weekend en we hadden het fijn gevonden als zij toch even met ons om tafel waren gegaan. Misschien waren we dan ook niet op een oplossing uitgekomen, maar dan sta je in ieder geval naast elkaar. Nu lijkt het in de media alsof we tegenover elkaar staan." Gelukkig kunnen de twee festivals nog enigszins verschillende doelgroepen aantrekken. "Zo zijn wij een vierdaags festival en is Fairytale twee dagen. Wij zijn daarnaast een gratis evenement. Er kan wat overlap in zitten, maar ik heb er vertrouwen in dat we beiden een succesvol festival opzetten. Ik wens Fairytale ook alle goeds toe en hopelijk worden het twee succesvolle evenementen."

Deel dit bericht met je vrienden!