Popkoor Undercover presenteert: This is Me!

LOON OP ZAND - In maart 2020 had Popkoor Undercover alles in de startblokken staan om een concert voor publiek te organiseren. De taken waren verdeeld, de zaal was vastgelegd en de sponsoring was aangevraagd en toegekend, maar door Corona moest de organisatie alles stilzetten en annuleren.

Nu heeft de organisatie besloten om het concert digitaal te doen. De promo van het concert is te zien via de website en het YouTubekanaal van Popkoor Undercover. Het doel is om zo veel mogelijk donateurs te verzamelen en met die inkomsten kan het koor weer even vooruit.

"We besloten vrij snel om ons concert This is me! digitaal op te zetten. Een grote uitdaging voor ons allemaal omdat fysiek zingen met elkaar niet meer mogelijk was. Dit betekende voor de werkgroep terug naar de tekentafel en een nieuw concert samenstellen in digitale vorm", laat de organisatie weten.

Muzikale deelnemers

De koorleden studeerden en zongen – thuis en individueel – alle liedjes voor het This is me! concert in én maakten filmpjes voor de digitale koorpresentatie. De muzikanten hadden de uitdaging om los van elkaar de muziek in te spelen en dit digitaal af te stemmen. De dirigent maakte digitaal dirigeervideo’s, zong oefenbanden in voor koorleden en bracht tenslotte de muziek en stemmen van de individueel opgenomen files bij elkaar tot één geheel.

Hierna bracht een koorlid alles bij elkaar tot een digitaal concert. Kortom – zoals past bij Popkoor Undercover – allemaal de schouders eronder en individueel de uitdaging aangaan om toch samen te werken en verbonden te blijven met elkaar in Corona-tijd.

Deel dit bericht met je vrienden!