Rijden mensen uit De Langstraat te hard?

DE LANGSTRAAT - Het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft de prijzen van verkeersboetes duurder gemaakt. Het gevolg is het grootste voor de snelheidsovertredingen. Hoe hard rijdt De Langstraat?

Coronaperiode
Vanaf 1 maart 2020 tot en met 31 december werden er in De Langstraat in totaal 1213 boetes uitgedeeld aan mensen die te hard reden met hun motorvoertuig. Dit is opvallend, omdat er in een gedeelte van deze periode Nederland in lockdown zat door de coronacrisis. Niemand hoefde de weg op om naar zijn werk te gaan en een dagje erop uitgaan ging ook niet omdat alles dicht was.

Het is daarom ook niet opvallend dat er tussen 1 maart 2019 en 31 december 2019 er 1058 snelheidsboetes werden uitgedeeld in De Langstraat. Toen was alles nog open. Mensen moesten naar hun werk en sommige mensen gingen er een dagje op uit.

De Langstraat heeft de harde snelheden door de waarschijnlijk lege autowegen niet aangehouden. Tussen 1 januari en 1 maart 2021 werden er 212 snelheidsovertredingen gemaakt. Dat zijn maar veertien meer ten opzichte van 2020 in dezelfde periode. Dit waren er toen 198.

Duurdere verkeersboetes
In 2022 worden verkeersovertredingen duurder, zo ook snelheidsovertredingen. Dit komt door het CBS (Centraal Bureau voor Statistiek). De verkeersovertredingen zijn aangepast op basis van procentuele cijfers tussen de maanden juni 2020 en juni 2021, die uitkomen op twee procent.

Deel dit bericht met je vrienden!