RKC gaat onderuit tegen koploper Eredivisie

WAALWIJK - PSV wist zondag overtuigend te winnen van RKC. De ploeg uit Waalwijk wist niet veel tegen PSV in te brengen en verloor met 1-4.

De intenties van RKC waren al snel duidelijk, de ploeg uit Waalwijk speelde een 5-3-2-formatie waarbij het idee was om op de counter te spelen. Door blessures bij PSV, waardoor Yorbe Vertessen en Carlos Vinícius in het veld kwamen, begonnen de Eindhovenaren beter te voetballen. PSV ging de rust in met een 0-1 voorsprong door een goal van invaller Vertessen, hij was later nog goed voor de 0-4. Cody Gakpo schoot in de 52e minuut een penalty binnen, Mwene besliste de wedstrijd voor PSV door in de 60e minuut de 0-3 binnen te schieten. Odgaard wist één keer te scoren in de 79e minuut, waardoor het 1-4 werd.