RKC komt laat op gang in spectaculaire wedstrijd tegen Cambuur

WAALWIJK - RKC Waalwijk heeft op spectaculaire wijze van SC Cambuur gewonnen. Het werd uiteindelijk 5-1 voor de ploeg van Joseph Oosting. Het geduld van de supporters werd heel lang op de proef gesteld, maar werd uiteindelijk op een laat doelpuntenfestijn getrakteerd.

Het was een wedstrijd met alles erop en eraan. Cambuur kon namelijk vanaf minuut acht al met tien man verder, nadat Hoedemakers een rode kaart te zien kreeg van scheidsrechter Van der Eijk. Dat belemmerde in de beginfase van de wedstrijd Cambuur echter niet, want via Jacobs kwam de ploeg uit Friesland brutaal op voorsprong.

Daarna sloeg echter alles om. De scheidsrechter van dienst werd namelijk na een half uur naar de kant gehaald door VAR Bas Nijhuis, voor een vermeende handsbal van doelpuntenmaker Jacobs. Van der Eijk had genoeg gezien en legde de bal op de stip, wat resulteerde in een furieuze Cambuur trainer Henk de Jong. De scheidsrechter was niet van zijn scheldkanonnade gediend en stuurde de trainer richting de tribune. De penalty werd benut door RKC-spits Michiel Kramer. Het ging voor Cambuur van kwaad tot erger, toen ook Alex Bangura vroegtijdig kon gaan douchen nadat hij een rode kaart kreeg. De ploegen konden in de rust even tot bedaren komen, met een 1-1 ruststand.

In de tweede helft was het aan RKC om snel de Friese muur te doorbreken en de wedstrijd in het slot te gooien. Dat deden ze niet. Tot minuut 77 kwamen de Waalwijkers er ondanks vele doelpogingen niet doorheen. Maar door een eigen doelpunt van verdediger Tol kwam RKC op een 2-1 voorsprong. De laatste tien minuten waren een ware speeltuin voor de ploeg van Joseph Oosting. Er werd nog gescoord door Bakkali, Bel Hassani en Kramer.