RKC pakt punt bij goed draaiend NEC

NIJMEGEN - RKC Waalwijk heeft een punt overgehouden aan het uitduel tegen NEC. De ploeg van Oosting kwam via Richard van der Venne nog wel voorsprong, door geklungel in de defensie van de Nijmegenaren. RKC hield vervolgens lang stand tegen het stormende NEC, maar in de 88e minuut ging het alsnog mis. Een voorzet van Tavsan werd licht van richting veranderd door Okita, waardoor de bal achter Vaessen belandde.

RKC kreeg in de tweede helft nog wel twee goede mogelijkheden op de 0-2. Richard van der Venne ging na een uur spelen alleen op doelman Branderhorst af, maar hij kwam snelheid te kort, waardoor een verdediger van NEC kon ingrijpen. Een paar minuten later kreeg Van der Venne opnieuw een grote kans, maar kopte van dichtbij recht op de doelman.