RKC Waalwijk blameert zich tegen De Treffers en ligt uit het bekertoernooi

GROESBEEK - RKC Waalwijk heeft op een beschamende, maar terechte manier verloren van De Treffers. De geel-blauwen werden aan alle kanten overlopen en liggen volkomen terecht uit het toernooi.

Joseph Oosting stuurde ten opzichte van de wedstrijd tegen Fortuna elf andere namen het veld in, net als vorig seizoen in het bekertoernooi. Dat pakte toen goed uit, ze kwamen tenslotte tot de kwartfinale. Nu houdt het toernooi na ronde een al op.

RKC kwam er bij de start van de wedstrijd totaal niet aan te pas en grossierde in balverlies. Balverlies na een zwakke pass van linksback Wouters resulteerde uiteindelijk in een 1-0 achterstand. Het eerste grote gevaar aan Waalwijkse kant kwam in minuut 27, toen een heerlijk aangesneden vrije trap binnengewerkt kon worden door Nieuwpoort, maar de centrale verdediger stuitte op de doelman. De score had voor RKC echter nog veel erger kunnen uitpakken, maar de prima keepende Pereira hield er een aantal ballen uitstekend uit.

RKC kreeg in de tweede helft nog twee kansen, maar verder was het de gedeeld koploper in de Tweede Divisie dat de wedstrijd dicteerde en de kansen aaneen reeg. In minuut 67 was er een vrije trap voor De Treffers op randje zestien. Die werd binnengeschoten en zo stond RKC een mega klus te wachten om nog door te bekeren. Dat lukte niet en dus liggen de Waalwijkers er al na een ronde uit.

Komend weekend krijgt RKC al weer de kans om zich te revancheren, als er thuis wordt aangetreden tegen Ajax. Om 18.45 uur zal door scheidsrechter van dienst Manschot de wedstrijd op gang worden gebracht.