RKC Waalwijk kan borst natmaken tegen in vorm verkerend Fortuna

WAALWIJK/SITTARD - Speelronde negen van het Eredivisieseizoen staat op het programma. Zaterdag 15 oktober treden de Waalwijkers aan in Sittard, tegen het Fortuna van Yilmaz en consorten.

Het belooft een spannende en gelijkwaardige wedstrijd te worden. Beide ploegen verkeren  namelijk in uitstekende vorm. Waar de geel-blauwen afgelopen weekend in Groningen de drie punten uit het vuur wisten te slepen, deden de Fortunezen dat knap in Arnhem.

De ploeg van Joseph Oosting bezet momenteel een hele solide zevende plaats in de Eredivisie, drie punten boven de tegenstander van aankomende zaterdag. Zij staan na een hele povere seizoenstart knap elfde, onder leiding van de nieuwe trainer: Julio Velazquez. De verschillen in de middenmoot zijn ongekend klein. Vanaf plek vijf (FC Twente) naar plek twaalf (Excelsior) is het verschil slechts zes punten. Drie punten zijn in dit soort  wedstrijden dus cruciaal voor de Waalwijkers.

Zoals altijd, zal RKC op en top scherp moeten zijn ervoor te zorgen dat de Limburgse opmars een halt toegeroepen wordt. Aandachtspunt nummer een om dat voor elkaar te boksen is natuurlijk het in bedwang houden van topspits Burak Yilmaz. Waar de aanval van Fortuna levensgevaarlijk kan zijn, is de verdediging erg matig en liggen er zeker kansen voor de ploeg van trainer Joseph Oosting.

Aftrap in Sittard is 15 oktober om 18.45 uur. Scheidsrechter van dienst is Joey Kooij.

Deel dit bericht met je vrienden!