RKC Waalwijk kan goede start doortrekken tegen Sparta

WAALWIJK - Na twee weken interlandvoetbal barst dit weekend al het Eredivisiegeweld weer los. RKC Waalwijk mag het in eigen huis gaan opnemen tegen een medeverrassing: Sparta Rotterdam.

De 'Kasteelheren' vochten vorig jaar namelijk tot aan de laatste speelronde tegen degradatie, maar bezetten momenteel een prima zevende stek. RKC vinden we een plekje lager terug op de ranglijst. Op papier lijkt Sparta een fijne tegenstander om weer in het ritme komen, maar het zal voor de ploeg van Joseph Oosting alles behalve van een leien dakje gaan.

Als we kijken naar de statistieken dit seizoen kunnen de geelblauwen leunen op het thuisvoordeel. Het Mandemakers Stadion staat dit jaar namelijk garant voor veel goals. Vraag het Excelsior en Cambuur. Zij kregen namelijk beiden vijf goals om de oren. Sparta kan wat dat betreft haar borst natmaken. Echter heeft Maurice Steijn een hecht, stug team van zijn selectie gemetseld. Makkelijk zal het dus niet gaan. De verdediging van de Waalwijkers zal de aandacht vooral hebben gelegd op Vito van Crooij, hij was dit seizoen al bij zeven goals van Sparta betrokken. Om dat in perspectief te plaatsen, de Spangenaren scoorden dit seizoen maar negen keer. RKC deed dat al vijftien keer.

Kansen liggen er dus zeker, maar RKC zal zoals eigenlijk altijd 100 procent scherp moeten zijn in de verdediging. Op zondag 2 oktober om 16.45 uur zal er worden afgetrapt aan speelronde acht in de Eredivisie. Scheidsrechter van dienst is Dhr. Oostrom.

Deel dit bericht met je vrienden!