RKC Waalwijk krijgt bezoek uit het hoge noorden

WAALWIJK - Speelronde negentien staat voor de deur van het Eredivisieseizoen 2022-2023. RKC Waalwijk krijgt bezoek uit het noorden, want FC Emmen gaat de lange reis naar Waalwijk maken. Een wedstrijd die eigenlijk drie punten moet opleveren voor Oosting en consorten.

Dat is uiteraard allemaal op papier, maar vaak ligt de praktijk en dingen op papier mijlenver uit elkaar. Dat bleek afgelopen speelronde wel, toen FC Emmen tegen ieders verwachting in PSV versloeg in eigen huis. De Eindhovenaren werden op een 1-0 nederlaag getrakteerd.

RKC is echter voor Emmen ook weer een hele andere tegenstander. Zij zullen misschien ook wel kansen ruiken tegen de Waalwijkers en wellicht de teugels wat meer laten vieren wat betreft het verdedigen, als tegen PSV. Daar moet RKC natuurlijk voor waken, maar liggen direct ook kansen.

Want wat in de wedstrijd tegen Sparta naar voren kwam, de geel-blauwen kunnen met Seuntjens en Bel Hassani levensgevaarlijk zijn in de counter. Gezien de tegenstander is dit echter op het eerste oog geen logische speelstijl, zeker niet in eigen huis. Daar zijn de geel-blauwen namelijk voor elke ploeg een stugge tegenstander. Alleen Feyenoord en Ajax wisten met drie punten weer te vertrekken uit Waalwijk. Vergelijkbare clubs als Excelsior en Cambuur werden gedegradeerd tot gehakt en gingen met vijf goals om de oren terug naar respectievelijk Rotterdam en Leeuwarden. De tegenstander bij de spreekwoordelijke strot grijpen, onder aanvoering van Michiel Kramer lijkt dus een logischere zet van Joseph Oosting. Die speelstijl heeft tenslotte een hoop goede resultaten opgeleverd eerder dit seizoen.

FC Emmen heeft daarentegen een goede dosis individuele kwaliteit op het veld staan. Zivkovic weet wel hoe hij een doelpunt moet maken en met de sierlijke voetballer Mark Diemers achter hem, is er ook met de aanvoer niks mis. Ook een wapen is de vrije trap van Jeroen Veldmate. Wel zijn de heren uit Emmen achterin zeer kwetsbaar. Dat kwam pijnlijk aan het licht in de wedstrijd tegen PSV, toen linksback Dirksen zich keer op keer liet verrassen door Bakayoko. De rechtsbuiten van PSV verzuimde echter de ruimte die hij kreeg te benutten. Ook de rugdekking van Veendorp was niet op orde. Dat zal ook de technische staf uit Waalwijk niet zijn ontgaan.

Het is voor de geel-blauwen het ideale moment om weer eens drie punten bij te schrijven. De laatste keer dat dat lukte dateert alweer van 6 november, toen AZ met 3-1 werd verslagen. Op 28 januari wordt er om 18.45 uur afgetrapt in het Mandemakers Stadion. Een kleine twee uur laten weten we of RKC de wedstrijd naar zich toe heeft getrokken of niet. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Hensgens.

Deel dit bericht met je vrienden!