RKC Waalwijk moet Eagle in vorm zien te temmen

WAALWIJK - RKC Waalwijk wacht in speelronde zeventien van dit Eredivisieseizoen een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Qua naam één van de fijnere tegenstanders om de vorm van voor de winterstop op te pakken, maar niets is minder waar.

De 'Eagles' verkeren namelijk onder trainer Rene Hake de laatste weken in bloedvorm. De laatste dertien wedstrijden gingen namelijk niet verloren. Kanttekening is wel dat van die dertien, er zeven in een gelijkspel eindigde. De laatste nederlaag dateert alweer van 3 september, toen er met 3-4 werd verloren van Feyenoord. Na die nederlaag werd er (voor de winterstop) gelijkgespeeld tegen Ajax, SC Cambuur, SC Heerenveen, NEC, FC Twente, en Vitesse. Excelsior, Emmen en Volendam delften allemaal het onderspit. Go Ahead kwam voortvarend de winterstop uit, met een overwinning in Sittard en een gelijkspel in eigen huis tegen FC Utrecht. Een stugge ploeg, waar RKC zeker voor moet waken.

Dat komt niet op de laatste plaats door de matige herstart van de Waalwijkers. Er werd slechts één punt behaald in twee wedstrijden, met de knullige nederlaag in Volendam als voorlopig dieptepunt. De ploeg van Joseph Oosting zal echter gebrand zijn om tegen Go Ahead de drie punten in Waalwijk te houden.

Daarvoor heeft het ondanks de matige vorm een prima kans toe. Creatieveling Bel Hassani mag weer meedoen, nadat hij zijn schorsing van twee wedstrijden heeft uitgezeten. Ook Michiel Kramer is hersteld van zijn blessure en kan tegen Go Ahead weer meer minuten gaan maken. Daarmee heeft Oosting zijn selectie weer compleet, met Seuntjens als extra kwaliteitsimpuls. Met die selectie werden er voor de winterstop klinkende resultaten behaald. Als de selectie het niveau weet aan te tikken van voor de winterstop, dan kan Go Ahead Eagles het wel eens heel lastig krijgen. De kansen liggen voor de geel-blauwen dus bij hun eigen kunnen.

Echter zal dat niet van een leien dakje gaan. De Eagles krijgen namelijk weinig goals om de oren. In totaal moest de doelman 26 keer vissen. Buiten de ploegen in de top zes, hebben alleen Heerenveen, Utrecht en NEC minder goals tegen gehad. Zelf vonden ze al 25 keer het net. RKC scoorde er één meer, maar kreeg er ook vier meer tegen. Makkelijk erdoorheen voetballen zal het voor RKC dus niet zijn, tenzij de muur van Deventer plots als een kaartenhuis in elkaar stort.

Het is voor RKC vanaf nu al een klein beetje erop of eronder. De eerste weken na de winterstop zijn qua programma gunstig voor de Waalwijkers, dus hier zal de ploeg van Oosting de punten moeten halen. Na Go Ahead Eagles wacht RKC al bijvoorbeeld Sparta, de ploeg die momenteel vriend en vijand verrast en de zesde plaats bezet. Daarna komen cruciale wedstrijden voor RKC, als Excelsior en Emmen de tegenstander zijn. Daarna wacht Ajax.

Op zaterdag 21 januari zal er om 21.00 uur afgetrapt worden in het Mandemakers Stadion. Leidsman van dienst is Dhr. Bos.

Deel dit bericht met je vrienden!