RKC Waalwijk op bezoek bij Rotterdamse verrassing

ROTTERDAM - De jaarlijkse midweekse speelronde van het Eredivisieseizoen staat voor de deur. Voor RKC staat er een tripje naar Rotterdam op het programma, als het mag gaan aantreden tegen het vriend en vijand verrassende Sparta.

Na de speelronde - waarin RKC zelf niet speelde omdat de wedstrijd tegen Go Ahead door de eerder gevallen sneeuw werd afgelast - afgelopen weekend bezet RKC de twaalfde plaats in de Eredivisie. Excelsior is over de Waalwijkers heen gegaan, omdat zij FC Volendam met 2-0 over de knie wisten te leggen. De schade valt dus mee, met nog een wedstrijd achter de hand.

Eerst moet de focus op Sparta, wat een hele pittige kluif gaat worden voor Oosting en consorten. De 'Kasteelheren' staan namelijk op de zesde plaats in de Eredivisie. Een knappe prestatie sowieso voor een club als Sparta, maar als we naar het puntenaantal kijken, dan kun je Sparta een dikke kanshebber voor Europees voetbal noemen. Het puntenverschil met nummer drie PSV, dat is maar vier punten. Het verschil met nummer vijf Ajax is nog kleiner, dat is slechts twee punten. Een tegenstander om serieus rekening mee te houden dus voor RKC. Er staat namelijk een hecht team, met ook nog eens veel kwaliteit op het veld. Ze kunnen het met snelle mensen over de vleugels zoeken, maar ook de weg naar voren vinden via een lange bal. Ze hebben namelijk een boomlange spits, die de kwaliteit van de bal vasthouden uitstekend beheerst. De Waalwijkse verdediging zal misschien wel meer dan ooit als een huis moeten staan, met de wedstrijden tegen de topclubs buiten beschouwing gelaten.

Klein voordeel wellicht voor RKC kan zijn dat de Rotterdammers een wedstrijd vers in de benen hebben. RKC heeft na de afgelaste wedstrijd tegen Go Ahead genoeg rust kunnen pakken en kan topfit aan de aftrap verschijnen. Aan de andere kant, heel moeilijk had Sparta het niet, Cambuur werd kinderlijk eenvoudig van de mat geveegd door de formatie van Maurice Steijn.

RKC beschikt, gelukkig voor hen, over een fitte en complete selectie. Kramer is hersteld van zijn rugblessure en Bel Hassani is weer speelgerechtigd na zijn schorsing. Zoals ook in de voorbeschouwing voor de wedstrijd tegen Go Ahead vermeld, zijn er met die elf voor de winterstop klinkende resultaten behaald. Dat niveau zullen de geel-blauwen moeten aantikken tegen Sparta, anders gaan ze het zeer waarschijnlijk knap lastig krijgen. Als RKC het niveau wel weet aan te tikken, dan kan het net zo'n spannende pot worden als de heenwedstrijd.

Toen was het een spannend voetbalgevecht tot het eind. Uiteindelijk deelden beide ploegen de punten, het werd 2-2 in het Mandemakers Stadion. Of het net zo'n gelijkwaardige strijd gaat worden is uiteraard koffiedik kijken. De voortekenen zijn er in ieder geval voor een mooie wedstrijd. Om 21.00 uur zal er worden afgetrapt op het kasteel.

Deel dit bericht met je vrienden!