RKC Waalwijk profiteert maximaal van stuntelende AZ-doelman

WAALWIJK - RKC Waalwijk heeft vriend en vijand verrast door AZ met 3-1 over de knie te leggen. Goed spel en een blunderende doelman lagen daar aan ten grondslag. De ploeg van Joseph Oosting behoudt met deze overwinning de negende plaats.

RKC begon de eerste helft voortvarend, met een vroege kans voor Illias Bel Hassani, die met een verfijnd steekpassje voor het doel werd gezet, maar de bal naast mikte. Een minuut of vijf later was daar plots een scherpe voorzet van AZ aanvaller Sugawara die de vrijstaande Karlsson bereikte, die simpel afrondde om de Alkmaarders op voorsprong te zetten. Oukili kreeg in minuut 27 de uitgelezen mogelijkheid om die achterstand recht te zetten, maar stuitte op doelman Verhulst in de een tegen een situatie. Dat deed de doelman nog goed, maar zakte daarna helemaal door het ijs. Dat begon in minuut 32, toen hij een schuiver van Bel Hassani zo door zijn handen liet glippen, waardoor het 1-1 werd. Dat was ook de tussenstand toen beide teams aan de thee gingen. Die stand had overigens nog verder in het voordeel van de Waalwijkers kunnen zijn, want de geel-blauwen kregen nog twee opgelegde kansen.

Die kansenregen werd in de tweede helft vrolijk doorgezet, maar de doelman van AZ stond een aantal keer prima op zijn post. Ook AZ kreeg een aantal kansen, met onder andere Reijnders en Pavlidis. Na een aantal goede kansen aan beide kanten kwam uiteindelijk in minuut 87 pas een doelpunt. Bakkali kwam prima naar binnen en haalde hard, maar zuiver uit, om via de binnenkant van de paal de bal in het doel te laten verdwijnen en RKC de voorsprong te geven. De definitieve nekslag kwam in extra tijd, na opnieuw gekluns van de goalie van AZ. Traag handelen resulteerde in Bakkali die de bal kon afpakken en vervolgens zacht in het lege doel kon tikken.

Volgende week is de laatste wedstrijd voor de winterstop. RKC eindigt de eerste seizoenshelft met een uitwedstrijd naar Nijmegen, als het aantreedt tegen NEC. Als RKC daar een punt pakt, dan behoudt het de negende stek op de ranglijst.