RKC Waalwijk speelt doelpuntloos gelijk tegen Fortuna Sittard

SITTARD - RKC Waalwijk heeft in een boeiende wedstrijd tegen Fortuna Sittard met 0-0 gelijkgespeeld. De wedstrijd was de volledige 90 minuten leuk om naar te kijken, maar kwam in de slotfase helemaal tot leven, toen Joey Kooij het ineens heel erg druk kreeg met potentiële penaltymomenten.

De belangen waren vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk. De ploeg van Joseph Oosting wou haar positie in de middenmoot verstevigen en Fortuna had een opmars ingezet richting die middenmoot, die zij wilden voortzetten.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam na zeven minuten, toen aanvaller Lobete goed het overzicht hield en de vrijstaande Bel Hassani kon bereiken op randje zestien, maar de 30-jarige creatieveling schoot recht in de handen van doelman Pandur. De geel-blauwen domineerden de gehele eerste helft eigenlijk, het eerste kansje van de formatie uit Sittard kwam pas in minuut 28, toen Mats Seuntjens met een halve omhaal de bal huizenhoog over schoot.

De eerste vijf minuten van de tweede helft waren enerverend. Kramer dacht de score te openen, maar stond in het proces buitenspel. De minuten daarna namen de Fortunezen het heft in handen en creëerden een aantal gevaarlijke situaties, maar gelukkig voor RKC, zonder gevolgen. Zo golfde eigenlijk de gehele tweede helft op en neer, met kansen over en weer.

Het venijn zat 'm in de staart in deze wedstrijd. Allereerst ging Michiel Kramer naar het gras na een - volgens de spits - overtreding van verdediger Erdogan. De scheidsrechter en de VAR oordeelden anders: geen strafschop. Niet veel later was er wederom de roep om een penalty, maar dan aan de andere kant. Spits Burak Yilmaz werd duidelijk kort aan het shirt getrokken door Gaari, waardoor scheidsrechter Joey Kooij door de VAR naar de kant werd geroepen. Discutabel was het moment zeker, maar ook hier gaf de arbiter geen strafschop.

De volgende wedstrijd laat niet lang op zich wachten voor de Waalwijkers, woensdag 19 oktober staat de bekerwedstrijd tegen De Treffers op het programma.