RKC Waalwijk verliest met ruime cijfers van FC Twente

ENSCHEDE - RKC Waalwijk heeft in speelronde twaalf geen vuist weten te maken tegen subtopper FC Twente. De Tukkers waren uiteindelijk met 3-0 te sterk.

Voordat de uitwedstrijd tegen FC Twente begon, had RKC een keurige negende plaats in handen. Een goede uitgangspositie, gezien het loodzware programma dat na de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard voor de deur stond. En zo geschiedde, dat loodzware programma begon met een 1-4 nederlaag tegen Ajax, en daar kan nu dus een 3-0 nederlaag tegen Twente aan toegevoegd worden.

Het was vanaf begin af aan eigenlijk wachten op de 1-0. Twente had veel meer de bal en drukte de ploeg van Joseph Oosting richting hun eigen zestien. In minuut 20 werd doelman Vaessen dan ook gepasseerd, maar in de aanloop daarnaartoe werd er door de arbitrage een handsbal geconstateerd van Sem Steijn. Het bleef dus 0-0. Diezelfde middenvelder tekende echter in minuut 34 alsnog voor de 1-0. Daar bleef het in de eerste helft niet bij. Twente kreeg een aantal kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar lieten die nog liggen. Vlak voor rust was daar alsnog een demarrage van Gijs Smal, die de verdediging van RKC te kijk zette en Sem Steijn assisteerde, die zijn tweede van de wedstrijd maakte.

De geel-blauwen kwamen in de tweede helft wat beter voor de dag. De beste kans op de aansluitingstreffer kwam rond minuut 60, toen Bakkali de bal plots kon inkoppen, maar de bal miste, waardoor het 2-0 bleef. Ook Twente voetbalde een aantal mogelijkheden bij elkaar, maar deelde pas laat de genadeklap uit. Van Wolfswinkel zette in minuut 89 de eindstand op het scorebord.

RKC heeft door het puntverlies van Excelsior, Fortuna en Groningen de negende plaats weten te behouden, maar ziet Go Ahead Eagles naderen op een punt. De volgende wedstrijd is zondag 6 november, als AZ naar het Mandemakers Stadion komt.