RKC Waalwijk wacht lange trip naar het hoge noorden

WAALWIJK - RKC Waalwijk staat dit weekend een lange trip te wachten. De ploeg van trainer Joseph Oosting mag namelijk afreizen naar het FC Groningen van trainer Frank Wormuth.

Na het toch wel enigszins teleurstellende 2-2 gelijkspel tegen Sparta afgelopen weekend, zullen de Geelblauwen weer vol op jacht gaan om de drie punten mee terug te nemen naar Waalwijk. Tegen de plaatselijke FC treft RKC daar geen slechte tegenstander voor.

Groningen is namelijk zeer pover gestart aan het seizoen, met een schamele twaalfde plaats momenteel en slechts drie punten boven de degradatiestreep. In acht wedstrijden wisten zij er twee te winnen, tegen respectievelijk SC Cambuur en Go Ahead Eagles en speelden ze tweemaal gelijk. Kanttekening, de afstand tot RKC is ook maar twee punten.

De verschillen zijn dus heel erg klein, maar de Waalwijkers kunnen het slechter treffen. De Groningse doelpuntenmachine loopt namelijk alles behalve gesmeerd. Slechts acht keer wisten ze doel te treffen. RKC deed dat al een stuk vaker, namelijk zeventien keer. Niet alleen voorin is het matig bij de Groningers, ook achterin kun je alles behalve spreken van een dichtgemetselde verdediging. Ze kregen er al zestien om de oren. Etienne Vaessen moest dit seizoen twaalf keer vissen.

Conclusie is dus dat RKC een goede kans maakt om met drie punten de bus in te stappen, maar zullen op de hoede moeten zijn voor de dreiging van onder anders spits Pepi en buitenspeler Suslov. Aftrap is op 7 oktober om 20.00 uur.

Deel dit bericht met je vrienden!