RKC Waalwijk wacht opnieuw een zware kluif

WAALWIJK - Dit weekend staat voor RKC Waalwijk het einde van een loodzware drie weken op het programma. Na Ajax thuis en FC Twente uit komt nu AZ Alkmaar op bezoek in het Mandemakers Stadion.

Na de indrukwekkende seizoenstart van de Waalwijkers zit de ploeg nu in een wat mindere fase. Er werd slechts een punt gehaald in de afgelopen drie wedstrijden. Geen schande echter, gezien de tegenstanders.

AZ begon voortvarend aan het seizoen en hebben zelfs een aantal weken bovenaan gestaan. Echter, zijn ze nu wel weer achter koploper Ajax, PSV, dat de tweede plaats bezet, teruggevallen. De afstanden zijn net als in de middenmoot echter heel klein. De Alkmaarders wisten afgelopen donderdag haar Europese groepsfase als winnaar af te sluiten. De afgelopen twee wedstrijden in de Eredivisie wist de ploeg van trainer Pascal Jansen drie punten bij elkaar te voetballen. Er werd verloren van Excelsior, maar thuis werd er wel gewonnen van Volendam.

Voor RKC geldt eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal als voor de tegenstander van zondag. De start was indrukwekkend, maar nu worden de punten wat stroever bij elkaar gespeeld. De geel-blauwen staan er trouwens nog steeds ongekend goed voor, met een negende plaats momenteel. De afgelopen twee wedstrijden werden zoals bekend met een nederlaag afgesloten.

Tegen AZ lijken er echter meer kansen te liggen dan tegen Ajax en Twente. Dat komt niet op de laatste plaats door het thuisvoordeel, want RKC verloor thuis alleen nog maar van Ajax en Feyenoord. Geen enkele ploeg heeft er dus een makkelijke wedstrijd. AZ heeft van de topclubs zeker niet de allerbeste defensie. Van de vijf topclubs moest de doelman van AZ, na Benitez van PSV, het meeste vissen. Dat is een mooi voorbode, want RKC wist zelf het net al 21 keer te vinden. Er moet echter wel gewaakt worden voor de aanval van de ploeg uit Noord-Holland. Goaltjesdief Pavlidis is namelijk weer terug in het elftal, en met Karlsson aan zijn linkerzijde staat er een behoorlijk rendement tegenover de Waalwijkse defensie.

Aftrap in het Mandemakers Stadion is zondag 6 november om 16.45 uur. De wedstrijd zal worden geleid door scheidsrechter Van den Kerkhof.

Deel dit bericht met je vrienden!