RKC Waalwijk wacht pittige klus in Eindhoven

EINDHOVEN - Aankomende zondag wacht voor RKC Waalwijk de uitwedstrijd naar het PSV van Ruud van Nistelrooy. De geelblauwen kunnen hun borst nat maken, want PSV zal op en top gemotiveerd zijn om na twee decepties weer een goed resultaat te boeken.

RKC kan voortborduren op een prima seizoenstart, met gelijke spelen tegen FC Utrecht, Vitesse, FC Emmen en als klap op de vuurpijl de 5-2 overwinning op Excelsior afgelopen weekend. Die lijn wil de ploeg van Joseph Oosting natuurlijk een mooi vervolg geven. Als we naar de historie kijken, dan heeft RKC niet veel goede resultaten geboekt in De Lichtstad. De laatste Eredivisie-overwinning in Eindhoven dateert van het seizoen 1992-1993. Toen wonnen de Waalwijkers met maar liefst 0-3. De laatste overwinning in alle competities is van wat korter geleden. In een krankzinnige wedstrijd won RKC met 2-3 in de Toto KNVB Beker. Vorig seizoen eindigde de uitwedstrijd in 2-0.

RKC is op voorhand alles behalve kansloos. De backposities bij PSV zijn een zwakke schakel en de Eindhovenaren zijn zeker niet in hun beste doen. De laatste twee wedstrijden wisten zij niet te winnen: een 2-1 nederlaag tegen FC Twente en een 1-1 gelijkspel in de UEFA Europa League tegen Bodo Glimt. RKC zal echter verdedigend een van haar beste wedstrijden moeten spelen. De aanval van PSV is bij het geringste momentje van onoplettendheid dodelijk. Met name Cody Gakpo en Xavi Simons zijn spelers om voor uit te kijken. Het belooft een mooie wedstrijd te worden.

Deel dit bericht met je vrienden!