RKC Waalwijk wacht vroege trip naar Nijmegen

WAALWIJK/NIJMEGEN - De alweer allerlaatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft staat voor de deur. Voor RKC Waalwijk staat een trip naar Nijmegen te wachten, als het op bezoek gaat bij NEC. Als de Waalwijkers gelijk spelen, behoudt het haar plek in het linkerrijtje.

Dat zal echter niet van een leien dakje gaan, want NEC is voor vele clubs een stugge ploeg gebleken. Zo kwam FC Twente pas heel laat aan de winst en wist Feyenoord überhaupt niet te winnen in De Goffert.

Zoals gezegd is NEC dus een stugge ploeg, omdat heel veel ploegen er niet van weten te winnen. Echter, de Nijmegenaren hebben zelf maar twee keer een wedstrijd winnend afgesloten dit seizoen. De resterende zeven punten die ze bij elkaar hebben gesprokkeld, werden binnen gesleept door middel van een gelijkspel. Qua selectie heeft NEC met doelman Cillessen en middenvelder Schöne een schat aan ervaring staan. Gecombineerd met talenten als Tavsan en El Karouani maakt het een prima uitgebalanceerde selectie. Van de basiself is Tavsan duidelijk de gevaarlijkste aanvaller, maar trainer Rogier Meijer heeft ook nog Cissoko achter de hand, die met zijn handige bewegingen heel makkelijk een tegenstander kan passeren. De kansen liggen voor RKC niet zo zeer bij een zwakke plek van de tegenstander, maar bij de eigen aanval die momenteel in bloedvorm verkeert en heel makkelijk doel treft.

Die aanval zal echter zondag wel het onderste uit de kan moeten halen. NEC heeft dit seizoen namelijk maar vijftien goals om de oren gehad, minder dan bijvoorbeeld PSV en maar een meer dan Ajax. Daar staat echter weer tegenover dat ze nog minder doelpunten gemaakt hebben. De verdediging van de geel-blauwen zal dus eerst moeten staan als een huis, om vanuit daar de aanval op de verdediging van NEC te openen.

Het belooft een interessant strategisch schaakspel te worden, waar RKC met een punt al genoeg heeft om de negende stek te behouden in de Eredivisie. Op 13 november om 12.15 uur wordt er afgetrapt in Nijmegen. Scheidsrechter van dienst is Martin Perez.

Deel dit bericht met je vrienden!