RKC weet succesvolle week niet winnend af te sluiten

WAALWIJK - RKC Waalwijk heeft zaterdag 30 oktober in eigen huis met 0-1 verloren van Cambuur Leeuwarden. Hiermee kon de ploeg geen goed vervolg geven aan de twee eerder gewonnen wedstrijden tegen Sparta Rotterdam en Willem II.

De wedstrijd dreigde al meteen slecht te beginnen voor de Waalwijkers toen Cambuur na acht minuten al een penalty kreeg na een overtreding van Dario van den Buijs, die zichzelf daarbij blesseerde. Dankzij RKC-doelman Etienne Vaessen bleef de stand 0-0, want hij stopte de strafschop. Daarna werden er door beide ploegen veel kansen gemist. Uiteindelijk trok Cambuur aan het langste eind door een goal van Issa Kallon in de 63ste minuut. RKC staat nu op de 14e plek met 10 punten.