‘Schreeuwen van de daken’ in Waspik (Video)

WASPIK - "We zingen, dansen, sjansen, feesten, stralen, verhalen, spelen, geven en leven weer van de daken! Het wordt mooier dan ooit!" Dit zijn de woorden van Fred van der Velden, voorafgaand aan het dakconcert (Schreeuwen van de daken) dat hij georganiseerd heeft in Waspik.

Op vrijdag 18 juni zongen een aantal zangers en zangeressen verschillende nummers vanaf het dak van Den Bolder, om te vieren dat ze eindelijk weer het theater in mogen om op te treden. Ze waren er zelfs zo blij mee, dat heel Waspik mee mocht genieten van hun zangkunsten. Dit concert is een onderdeel van een landelijke campagne, waarin er op meerdere daken in Nederland een concert wordt gegeven.

Het zingen van de daken komt voort uit een enorme blijdschap. "Eindelijk mogen we weer wat meer door de versoepelingen", laat Van der Velden weten.  "De Nederlands cabaretier Claudia de Breij heeft speciaal voor deze dag en de campagne een single geschreven met de titel ‘Mooier dan Ooit’. Die hebben we gezongen, samen met het nummer 'Love Shine a Light" van  Katrina & the Waves. Dit nummer is te horen in de video. Ondertussen gaan Fred en zijn collega's zich weer richten op het theater, ondanks dat deze manier van optreden ook niet slecht bevallen is.