Snackbar ‘t Smikkeltje moet sluiten (Video)

WAALWIJK - Snackbar ’t Smikkeltje in Waalwijk sluit vanaf zondag 28 november. Dat heeft de gemeente besloten. Volgens de gemeente Waalwijk is het geen onwil. “Het was altijd heel duidelijk dat het hier om een tijdelijke vergunning ging”, stelt de woordvoerder.

De locatie waar ’t Smikkeltje staat in Waalwijk, is een groene bestemming voor de gemeente. “Vanuit de buurt zijn ook meerdere bezwaren binnengekomen tegen de snackbar. Dat speelt ook mee.” Eigenaar Dam VerKooyen zegt dat slechts een enkeling moeite heeft gehad met zijn komst. “De meeste buurtbewoners zijn juist blij dat ik hier zit.”

De gemeente zegt dat ze meerdere gesprekken met Verkooyen hebben gevoerd. “We zagen de snackbar graag terugkeren in het winkelcentrum Laageinde waar die eerst ook stond. Er is uiteindelijk voor gekozen om opzoek te gaan naar een andere locatie, ook hebben we geadviseerd om een bedrijfsmakelaar in de hand te nemen.”

Volgens Verkooyen is dat allemaal niet zo simpel. “Ik wilde in ieder geval niet weg uit deze wijk. Er zijn ook andere mogelijke plekken onderzocht. Maar niets bleek haalbaar.” Verkooyen nog dat hij zijn friettent zal gaan missen. “Al die contacten, al die vaste klanten, dat is het mooie van het werk. Na zondag is het voorbij, maar eerlijk gezegd besef ik het nog niet echt.”