Sportscholen in De Langstraat merken gevolgen van QR-code

DE LANGSTRAAT - In vrijwel alle sportscholen is het rustiger geworden sinds de laatste persconferentie. Mensen mogen alleen nog naar binnen als ze een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien. Voor veel mensen is dit de reden om niet meer naar de sportschool te gaan.

Opzeggingen
Easyfit in Loon op Zand is een erg grote sportschool met 650 leden, maar nam al van ongeveer vijftig leden afscheid. "Dit aantal loopt nog steeds op. Bijna dagelijks komen er nog opzeggingen binnen," vertelt een woordvoerder van Easyfit teleurgesteld.

Bij Factory Gym in Waalwijk merken ze dat het iedere dag rustiger is dan voor de persconferentie. Ze hadden tot nu toe vijftien opzeggingen, maar zijn bang dat dit er meer worden wanneer er geen perspectief is dat sportscholen weer voor iedereen toegankelijk worden.

Abonnement bevriezen
Arendse Health Club in Dongen probeert de klanten langer aan zich te verbinden door een bevriezing aan te bieden voor mensen die niet gevaccineerd zijn. "Dat betekent dat mensen met een jaarabonnement dus niet door hoeven te betalen. We zetten hun abonnement voorlopig stil zodat ze weer gewoon kunnen komen sporten wanneer dat weer kan. Op deze manier zorgen wij dat we onze klanten niet kwijtraken en kunnen we hen ook tegemoetkomen.

Bij TotalFit in Vlijmen bieden ze ook een bevriezing van je abonnement aan. Toch wordt hier nog niet veel gebruik van gemaakt. "We hebben een oudere doelgroep. Bij hen ligt de vaccinatiegraad hoger dan bij jongeren. We hoeven dus niet veel mensen te weigeren."