Tavenu presenteert op woensdag 19 mei jaarverslag 2020 aan gemeente

WAALWIJK - Jongerencentrum De Tavenu in Waalwijk is een bekende plek voor veel jongeren, maar vanwege een meningsverschil met de gemeente zou het zomaar kunnen zijn dat de organisatie ermee moet stoppen. Een van de problemen is dat de Tavenu niet voldoende inzicht zou hebben gegeven in de financiën. Omdat dit volgens de Tavenu niet klopt, heeft de organisatie besloten om het jaarverslag van 2020 aan de gemeente te presenteren.

Opheldering van de kosten

De raad van Waalwijk laat weten dat hij de Tavenu verschillende keren om ophelderingen heeft gevraagd rondom de kosten. "Wij hebben drie keer aan de stichting gevraagd om de doelen, resultaten, activiteiten en kosten inzichtelijk te maken. Maar dat is niet gebeurd."

Volgens Rob van de Tavenu is dat onzin. "We hebben alles op een juiste manier aangeleverd en vinden het ook vreemd dat de gemeente hier twijfels over heeft. Bovendien hebben we er een accountant naar laten kijken."

Rob is het dus niet eens met de gemeente en heeft daarom besloten het jaarverslag openbaar te maken. "We zijn druk in overleg met de gemeente en hopen dat alles goed komt. Het zou zonde zijn als er na zo veel jaar een einde komt aan het werk dat we doen."

Petitie

Dat de Tavenu op meer steun kan rekenen dan de gemeente, blijkt uit een petitie. De petitie is ondertussen meer dan vierduizend keer ondertekend en via Facebook wordt opgeroepen om de petitie massaal te delen en is bedoeld om het besluit van de gemeente terug te draaien.