Theater De Leest: ‘Blij dat we weer open mogen, wel nieuwe obstakels’

WAALWIJK - Theater De Leest in Waalwijk kijkt met argusogen naar de nieuwe coronamaatregelen die op 25 september in werking gaan. “We zijn heel blij dat we weer open mogen, maar het voelt tegelijkertijd vreemd dat wij nu de aangewezen persoon zijn om mensen te controleren op een coronapas”, vertelt Sander Knopper, directeur van De Leest.

Obstakels
Eerst had Theater De Leest nog twijfels bij de nieuwe coronamaatregelen, maar die zijn nu volledig weg. “We konden eerst onze grootste zaal vullen met 135 mensen en we kunnen er nu 500 toelaten, dus dat is erg fijn. Er komen nu wel nieuwe obstakels bij, zoals dat we personeel bij de deur moeten gaan neerzetten om mensen binnen te laten. Deze zaak wordt nu bij ons neergelegd, zonder dat er goed over nagedacht is of wij dit ook met horecazaken samen wel goed kunnen regelen."

Blij
“We zijn wel heel blij dat we weer volledig open mogen, omdat we nu wel weer onze horeca volledig open kunnen doen, aangezien daar het grootste deel van onze inkomsten vandaan komt. Dit komt omdat het grootste deel van de kaartverkoop naar de artiest zelf gaat." Op 1 november vervallen de coronapassen, tenzij het weer niet goed gaat met de besmettingen. “We hopen er natuurlijk op dat de coronapas gaat vervallen, maar we hebben wel geleerd dat niks zeker is in coronatijd."

Deel dit bericht met je vrienden!