Topdrukte bij sportscholen: ‘Leden willen blijven sporten en komen nu gewoon ’s middags’

LOON OP ZAND - Na een drukke werkdag nog even naar de sportschool gaan, zit er sinds zondag niet meer in. Met ingang van de nieuwe maatregelen, moeten sportscholen sluiten om 17:00 uur ’s middags. Dit levert ’s middags overvolle sportscholen op. Ook bij Easyfit in Loon op Zand merken ze ’s middags een toenemende drukte.

‘’Het is ontzettend druk. We zijn nu minder lang open, maar hebben nog steeds hetzelfde ledenaantal. Eigenlijk komen er dus evenveel mensen, maar minder verspreid over de dag’’, vertelt sportschooleigenaar Chris van de Gevel van sportschool Easyfit in Loon op Zand. ‘’Leden willen blijven sporten en komen nu gewoon ’s middags’’, vervolgt hij.

De sportschool opent sinds de nieuwe maatregel al om 06:00 uur ’s ochtends haar deuren, zodat mensen ook voor hun werk kunnen sporten. Van de Gevel vertelt dat de piekmomenten tussen 09:00 uur en 11:00 uur ’s ochtends en tussen 15:00 uur en 17:00 uur ’s middags zijn. ‘’Soms zijn er dan wel veertig mensen binnen, voor ons als kleine sportschool is dat enorm veel. Ook is de anderhalve meter afstand dan maar net te waarborgen’’, legt Van de Gevel uit.

De maatregel is in het leven geroepen om het aantal contactmomenten per dag te verminderen. Volgens Van de Gevel, kan dit voor sportscholen juist averechts werken.  ‘’Het was eerst beter, dan was het bezoek meer verspreid, met de nieuwe regel is het voor ons gevaarlijker’’, vertelt hij.

Deel dit bericht met je vrienden!