Vaessen redt punt voor RKC Waalwijk in tweede helft

WAALWIJK - RKC Waalwijk heeft haar eerste wedstrijd van 2023 erop zitten. In eigen huis werden de punten verdeeld met de gasten uit Friesland. In geen spetterende wedstrijd waar de doelmannen zich wel wisten te onderscheiden, werd er niet gescoord door beide teams.

RKC begon gehavend aan het treffen met Heerenveen.  Joseph Oosting, die zijn contract bij de Waalwijkers verlengde, moest onder andere Michiel Kramer, Illiass bel Hassani en Jurrien Gaari missen. Bel Hassani en Gaari vanwege een schorsing, Kramer vanwege een lang aanhoudende rugblessure. De van Fortuna Sittard overgekomen Mats Seuntjens begon direct in de basis.

De wedstrijd begon rustig en kabbelde voort, zonder dat er door één van de twee ploegen aan de lopende band kansen werden gecreëerd. Het eerste gevaar werd pas in minuut 24 gesticht, toen Heerenveen-speler Al Hajj vanaf randje zestien venijnig uithaalde, maar de vuisten van Vaessen trof, die sierlijk de bal uit het doel wist te halen. Aan de andere kant moest ook de in het Nederlands Elftal gedebuteerde Noppert reddend optreden. Mika Biereth - die een kans kreeg vanwege de afwezige aanvallers - werd voor de lange doelman gezet door Lutonda, maar stuitte op het been van 'de toren van Joure'. Met de zogeheten brilstand vertrokken beide teams richting de thee.

Het publiek in Waalwijk werd in het tweede bedrijf van de wedstrijd getrakteerd op een soortgelijke helft als de eerste. Grote kansen aan beide kanten, waar vooral Vaessen een hoofdrol opeiste. De grootste kans was echter voor debutant Mats Seuntjens, na een goede aanval wist hij Noppert in een één tegen één te verschalken, maar de geboren Bredanaar trof de paal. De grootste kans voor de Friezen was voor achtereenvolgend Milan van Ewijk en Rami Al Hajj. Na een goede combinatie met kapstok-spits Van Hooijdonk, kreeg de rechtsback de bal voor de linkervoet, maar kon Vaessen er nog net een hand achter krijgen. De grootste kans was echter de rebound, maar de doelman van de geel-blauwen kwam katachtig snel omhoog om ook de rebound te keren. Door nog eens puike reddingen op een schot van Kohlert en een gevaarlijk indraaiende voorzet van oud-RKC'er Tahiri, sleepte de 27-jarige goalie er een punt uit voor RKC.

De komende week wordt de tweede ronde van de Toto KNVB Beker afgewerkt. RKC ligt daar echter al uit en kan zich dus volledig richten op het belangrijke treffen met FC Volendam, die aanstaande zaterdag op het programma staat. De formatie van Wim Jonk opende 2023 sterk, door Cambuur met 0-3 over de knie te leggen.

Deel dit bericht met je vrienden!