Verjaardagscadeau voor het Schoenenkwartier: de Spotlightkast

WAALWIJK – Het Schoenenkwartier viert alweer haar eerste verjaardag en doet dit door een aantal bijzondere, recente exemplaren in het zonnetje te zetten.

In de zogeheten Spotlightkast van het museum staan daarom onder andere de songfestivallaarsjes die Azzedine Alaïa voor Anouk ontwierp en de mannensneakers met platformzool die Alessandro Michele voor Gucci ontwierp. Van 6 juni tot en met 30 juli 2023 kunnen bezoekers de Spotlightkast bekijken. Een overzicht van drie paren die opvallen:

Alexander McQueen
McQueen is een van de meest belangrijke en toonaangevende moderne modeontwerpers. Vooral ontwerpen van voor zijn vroegtijdig overlijden in 2010 zijn gewild. Deze muiltjes uit zijn 'spring/summer 2003'-collectie zijn te bekijken in de Spotlightkast. Dit is het tweede paar McQueen schoenen in de collectie van het Schoenenkwartier.

Prada
In 1913 is Prada opgericht als een winkel gespecialiseerd in lederwaren. Vandaag de dag kun je voor een hele outfit bij het Italiaanse merk terecht. Deze schoen is vooral bijzonder omdat deze verschillende maakwijzen samenbrengt in één schoen. Het bovenwerk is een derbymolière en de tussenzool is die van een espadrille, terwijl de loopzool weer een sneaker is.

Alessandro Michele voor Gucci
Tot het einde van het afgelopen jaar zwaaide Alessandro Michele als creative director de scepter over het Florentijnse modemerk Gucci. Onder zijn leiding werd het merk nieuw leven ingeblazen. Zijn ontwerpen waren romantisch en overdadig, ze vervaagden de grenzen tussen mannelijk en vrouwelijk. Deze genderfluïde benadering leverde Gucci een grote, nieuwe schare fans op. Onder hen ook grote namen als popidool Harry Styles, die zelfs de rol van brand ambassador op zich nam.

Deel dit bericht met je vrienden!