Vieren inwoners van Kaatsheuvel Halloween? (Video)

KAATSHEUVEL - Over een paar dagen is het weer Halloween. Hoewel het vooral in de Verenigde Staten en in Groot-Brittannië een populaire viering is, wordt het ook in Nederland steeds populairder. Toch weet nog steeds niet iedereen wat het is en ook niet iedereen viert het. Sommige inwoners van Kaatsheuvel lopen in ieder geval niet warm voor de 'feestdag'.

Wat is Halloween precies?
De naam 'Halloween' is afgeleid van Hallow-e'en, oftewel: All Hallows Eve. Dat is letterlijk vertaald: Allerheiligenavond. Het is eigenlijk een avond voor Allerheiligen. Maar waarom wordt het op 31 oktober gevierd? Dat komt omdat het feest traditioneel gezien alleen in Ierland werd gevierd. En volgens de Keltische kalender begon het nieuwe jaar niet op 1 januari, maar op 1 november. Daarom is 31 oktober eigenlijk een soort 'oudejaarsavond'. De oogst was dan binnen en dus was er tijd (en geld) voor een dagje vrij. Op de avond van Halloween wordt er afscheid genomen van het verleden en naar de toekomst gekeken.

Verkleden
Een van de tradities van Halloween is het verkleden. Om boze geesten af te schrikken werden huizen zo onaantrekkelijk mogelijk gemaakt. De Kelten doften zich uit als boosaardige wezen en zetten afgrijselijke maskers op om zo de geesten aan hen voorbij te laten gaan.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!