Vlogger zorgt voor ophef op school, maar wil gastcollege geven als goedmaker

DRUNEN - Vlogger vlogger Thomas Brok uit Drunen (beter bekend als Korthom) heeft een bezoek gebracht aan zijn oude school d’Oultremontcollege. Hij deelde honderd gratis pizza's uit aan de leerlingen, maar niet iedereen kon de actie waarderen. "Door zijn komst ontstond een gevaarlijke situatie, omdat er te veel kinderen op afkwamen", laat directeur Paul Jankowski weten.

De directeur heeft ook de politie ingeschakeld, maar die zijn niet in het gebouw geweest. "We hebben Thomas verzocht om naar buiten te gaan. Het is ook vreemd dat je zomaar een gebouw binnen komt lopen en ineens gaat filmen", geeft Jankowski aan. De directeur benadrukt dat er afspraken hadden kunnen worden gemaakt als hij van tevoren had gebeld. Thomas laat weten geschrokken te zijn van de ophef, maar geeft aan dat hij goede intensies had.

Beelden
Op het account van de vlogger zijn beelden van de actie gedeeld. Daarop zijn vele schreeuwende, blije kinderen te zien. "Onze leerlingen zijn nu, zonder dat ze het weten, figuranten in een vlog", geeft de directeur van de school aan. "Bovendien willen we ook niet dat onze personeelsleden zonder toestemming op beeld staan. Daarom hebben wij gevraagd of we het filmpje mogen zien voordat hij online komt."

Ondanks dat de definitieve versie van het filmpje nog niet online staat, zijn er al weg genoeg beelden op de school. "Er waren op de opnamedag al best wel veel beelden gemaakt en op social media verschenen. Daar zijn we ook niet zo heel blij mee, maar dat valt niets meer aan. Daarom zullen we ook geen stappen ondernemen", sluit Jankowski af.

Goedmaken
De vlogger zegt niet te zijn opgepakt en geen boete te hebben gehad. "De politie was best aardig en na een gesprek ben ik gewoon weggegaan." De vlogger heeft aangeboden om een gastles te geven om het goed te maken. De YouTube-video komt volgens hem alsnog online, nadat de school ernaar heeft gekeken.

Directeur Jankowksi laat weten het idee voor een gastcollege wel te zien zitten. "We hebben nummers uitgewisseld en willen zeker een afspraak maken voor een gastcollege. Het is alleen nog niet duidelijk wanneer."