Voelbare passie tijdens Passie van De Langstraat

DE LANGSTRAAT – Zaterdag 9 april was sporthal de Slagen omgebouwd tot het decor van de Passie van De Langstraat.

Het podium had toepasselijk de vorm van het kruis en met het licht en geluid erbij was het toneelbeeld compleet. Nadat iedereen zijn plaats toegewezen had gekregen, begon het stuk met een intro door het koor. De voorstelling duurde een kleine twee uur, maar door de vaart en de afwisseling tussen tekst en muziek, vloog de tijd voorbij. De goedgevulde tribune klapte met de vrolijke nummers mee, maar was ook muisstil toen het lichtgevende kruis het podium op kwam. Waar normaal Jezus het verhaal van de Passie afsluit, deed Judas dat deze keer met een Nederlandse versie van ‘Imagine’ van John Lennon.

Naast het podium zaten de band en het koor, die het spektakel ondersteunden met hun muziek en zang. De vertellers, Mary Boekema en Marij den Teuling, maakten logische overgangen tussen de scènes. Om het actueel te houden, haalden zij er gebeurtenissen als de toeslagenaffaire erbij.

Stephan Peters, die de rol van Jezus vertolkte, liet de tranen over zijn wangen rollen. Zijn emoties raakten het publiek. De liefde die Maria, gespeeld door Josefine Wijnhoven, voor haar zoon heeft, was tegelijkertijd hartverwarmend als hartverscheurend. De pijn van het verraad van Judas (Mats Lodenstijn) en de worsteling van Petrus (Erik Koenderink) en Pilatus (Sandra Verschuren) waren voelbaar. De zang van deze vijf rollen was erg sterk en ontroerend. De volgelingen maakten met hun enthousiasme en waarachtige mimiek het verhaal af. Het spelplezier straalde ervan af.

Regisseuse Belinda van Doorn zorgde ervoor dat elke rol menselijkheid in zich had. De acteurs waren kwetsbaar en overtuigend. Mede hierdoor leefde je mee met de hoofdrollen. De boodschap, leven vanuit hoop, liefde en verbinding, is zeker tot het publiek doorgedrongen.

Op eerste en tweede paasdag wordt de Passie van De Langstraat om 11.00 uur en om 20.00 uur uitgezonden op Langstraat TV.

Deel dit bericht met je vrienden!