Voetbalbond en Basketballbond leggen amateurcompetitie stil, Hockeybond en Handbalvereniging niet

DE LANGSTRAAT - De KNVB legt de competities in de hoogste klassen bij de amateurs na komend weekeinde stil. De voetbalbond neemt dat besluit nadat duidelijk is geworden dat het voorlopig definitief niet is toegestaan om na 17.00 uur te sporten. "We hebben advies  ingewonnen bij het Voetbal Medisch Centrum en kwamen tot conclusie dat niet trainen gevolgen heeft voor het aantal blessures bij spelers".

Ook de Nederlandse basketbalbond (NBB) heeft besloten de amateurcompetities tot 2022 uit te stellen. "In de afgelopen weken constateerden we dat het aantal afzeggingen van wedstrijden wegens corona is opgelopen en dat hebben we meegenomen", geeft de NBB aan.

Wedstrijden die wel gespeeld worden
De KNHB laat weten dat je mag blijven trainen ook in de zaal zolang je je maar aan de maatregelen houd. Ook zeggen ze de aankomende twee weken op weg naar de nieuwe persconferentie zullen gebruiken om een concreet plan te bedenken, ook met de eventuele nieuwe maatregelen of eventuele versoepelingen.

De NHV (Nederlandse Handbal Vereniging) laat weten dat ze de handbalactiviteiten waar mogelijk zo veel mogelijk door willen laten gaan. Afhankelijk van de duur van de beperkingen en het aantal afgelaste wedstrijden bepaalt het NHV hoe de competitie wordt vervolgd na nieuwjaar. De competitieleiders zullen met de verenigingen contact opnemen zodra hier meer over bekend is.

Deel dit bericht met je vrienden!