Waalwijkse Dominique doet mee aan programma ‘Op zoek naar…’

AMSTERDAM - De in Waalwijk geboren en getogen Dominique doet mee aan het AVROTROS-programma ‘Op zoek naar…’. De kandidaten doen mee om de rollen van Danny en Sandy te bemachtigen in de musical Grease. Op vrijdag 6 januari is de derde liveshow. Tijdens deze liveshow zullen twee kandidaten afvallen.

De Waalwijkse Dominique woont nu voor haar werk in Amsterdam. Met haar ervaring in verschillende producties stapt ze deze nieuwe uitdaging in. “Ik heb na mijn studie aan Codarts Muziektheaters al wat producties gedaan, waaronder de musical Fun Home, waarna ik de musical award kreeg voor aanstormend talent. Momenteel speel ik in Soldaat Van Oranje, dit is mijn laatste week in die productie. Dat is nu even ontzettend druk in combinatie met het programma, maar wel heel gaaf.”

Haar ervaring in producties leidde ertoe dat Dominique het tijd vond voor een nieuwe uitdaging. “Door mee te doen aan het programma stap ik uit mijn comfort zone. Normaal doe ik auditie voor een paar mensen die mij moeten beoordelen. Nu doe ik dat voor heel Nederland op televisie. Het voelt alleen niet als auditie, maar als een optreden dat we doen. Omdat we een heel leuke groep hebben, vergeet je soms dat het een wedstrijd is.”

De rol van Sandy spreekt Dominique aan vanwege de ontwikkeling die het personage doormaakt tijdens het verhaal. “Sandy komt over als een timide, naïef meisje, maar is stiekem ook best direct. Ze is verliefd op Danny, die een eikel blijkt te zijn – daar laat ze zich niet door kleineren. Uiteindelijk ontwikkelt ze zich tot een volwassen vrouw.”

Over ontwikkeling gesproken: niet alleen is Dominique na ‘Op zoek naar…’ een ervaring rijker, voor haar is het programma ook heel leerzaam. “Ik zie een groei bij mezelf als performer. Hier leer ik hoe televisie maken werkt, hoe ik overkom op beeld en hoe ik mezelf daarin kan verbeteren. Ik zou het heel leuk vinden als het hier niet bij blijft en ik mezelf vaker in de televisiewereld kan laten zien.”

Stemmen op Dominique kan gratis via opzoeknaar.avrotros.nl of door vrijdagavond 6 januari DOMINIQUE te sms'en naar 2580.

Foto: Dana van der Geer

Deel dit bericht met je vrienden!