Waalwijkse Kimmy June (29) wint battle The Voice of Germany

WAALWIJK - De Waalwijkse docent op het Dr. Mollercollege, Kimmy June, doet mee aan The Voice of Germany. De 29-jarige countryzangeres won de harten van de Duitsers toen haar auditie op 20 oktober werd uitgezonden. "Alle coaches draaiden voor mij om, maar Ronan Keating overtuigde mij om voor hem te kiezen."

"What I don't have is a country star and I believe that Germany needs an awesome country star, so you need to be here!" Deze woorden gebruikte The Voice-coach Ronan Keating om de Waalwijkse Kimmy naar zijn team te halen. "Toen kon ik natuurlijk geen 'nee' zeggen", lacht ze. In het dagelijks leven is Kimmy docent Duits op het Dr. Mollercollege in Waalwijk, waar ze is geboren en grotendeels opgegroeid. Inmiddels woont ze in België. "Maar Waalwijk zal altijd mijn thuis blijven."

Behalve het feit dat The Voice of Holland niet meer wordt uitgezonden, heeft Kimmy zo haar redenen om in Duitsland mee te doen. "Country is in Duitsland veel groter dan in Nederland. Daarnaast spreek ik vloeiend Duits, omdat ik op mijn twaalfde naar Oostenrijk ben verhuisd en daar zeven jaar heb gewoond. Toen ik 17 jaar was, deed ik al mee aan een Duits tv-programma genaamd 'Deutschland sucht den Superstar' (Idols). Het was dus voor mij een hele logische keuze om weer in Duitsland aan een talentenjacht mee te doen."

Na de blind auditions won Kimmy ook nog eens de battle, waarin ze met een medekandidate 'I don't wanna fight' van Tina Turner zong. Ze zit nu bij de laatste 36 kandidaten van The Voice en maakt zich klaar voor de volgende uitdaging: de 'Teamfight'-ronde, die op 24 november om 20.15 uur op Sat 1 te zien is. Hiermee kan ze de halve finale behalen.

Copyright: ProSieben/SAT.1/André Kowalski

Deel dit bericht met je vrienden!