Warmtekussens én heaters in Waalwijkse horeca: ‘Heel erg krom’

WAALWIJK - De gemeente Waalwijk houdt samen met het bedrijf Sit & Heat een proef met verwarmde zitkussens. De kussens komen als alternatief voor terrasheaters die veel energie slurpen: C02-uitstoot moet hierdoor dalen. Nu is het zo dat sommige horecagelegenheden in Waalwijk de kussens gebruiken maar de heaters alsnog aan hebben staan. En dát klopt niet helemaal volgens de ChristenUnie.

'‘Het probleem is dat de gemeente aan deze kussens meebetaalt. Ik vraag me af wat de gemeente hier heeft te zoeken. Dit is meer een probleem voor de ondernemers zelf. Warmtekussens stoten minder co2 uit dan heaters, en dat is fijn, maar nu blijkt het dat ze allebei worden gebruikt. Wat is dan de exacte milieuwinst? Mensen die thuis in de kou zitten en hun eigen energiekosten niet kunnen betalen zoeken nu op het terras de warmte op. Super krom. De gemeente kan beter haar geld aan mensen thuis besteden die in de kou zitten'', stelt Jan van Groos van ChristenUnie.

‘’Wat wij willen bereiken, is dat het college nadenkt over welke actie ze moeten steunen en welke niet. Denk na over wat er verkeerd kan gaan en waar het gemeenschapsgeld voor ingezet moet worden.''

Deel dit bericht met je vrienden!