Wat wordt de nieuwe straatnaam bij abdij Mariënkroon? (Video)

NIEUWKUIJK - Welke naam moet de extra toegangsweg naar abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk krijgen? Op die vraag heeft de gemeente nog geen antwoord gevonden. Al een tijdje is er onenigheid over de naam, maar inmiddels zijn er drie opties.

Mariënkroonlaan
Stichting Mariapoli Mariënkroon, onderdeel van Focolare en eigenaar en gebruiker van de abdij, zou de weg graag ‘Mariënkroonlaan’ noemen. De stichting legde de weg zelf aan, op eigen terrein en gaat de weg ook zelf onderhouden, daarom vindt de stichting de naam toepasselijk. Ook vindt de stichting daardoor dat ze het recht heeft tot de keuze voor de naam.

Bekende pater
De gemeentelijke straatnamencommissie had echter een ander idee. Die koos voor de Pater Raymundus van Kesselstraat. Dit wijst op een inmiddels overleden pater en bekend keramist. Focolare tekende bezwaar aan, omdat ze het niet eens is met die naam. De onafhankelijke bezwarencommissie concludeerde dat de argumentatie van de straatnamencommissie rammelt.

Derde optie
Inmiddels mengt ook Heemkundekring Onsenoort zich in de discussie. De Heemkundekring bedacht om het ‘De Paters’ te noemen, waarbij niet het gebouw Mariënkroon, maar de mensen centraal staan: De Paters. De straatnaamsuggestie van Onsenoort wordt besproken in het bestuur.

Kortom, het kan drie kanten op gaan. Het blijft Pater Raymundus van Kesselstraat, het wordt alsnog Mariënkroonlaan of het college kiest voor een derde naam.

Deel dit bericht met je vrienden!