Wendy de Kok praat in Vaktaal over oprichten Wenstheater

LANGSTRAAT FM - Iedere dinsdag en donderdag ontvangt Gertjan Pijnenburg een gast in Vaktaal. In de uitzending van donderdag 20 januari was Wendy de Kok te gast. Zij vertelde over Het Wenstheater en wat het precies is.

Het jongerentheater werd op 1 januari 2019 opgericht door Wendy de Kok. Na 20 jaar als regisseuse bij een toneelvereniging, wilde ze een eigen weg inslaan: theater maken met passie en samen toewerken naar een voorstelling met jongeren in de leeftijd van 15 tot 25 jaar. Op maandagavond repeteren zij bij Jongerencentrum de Tavenu, waar ook de voorstellingen worden gespeeld. De vrijwilligers van de Tavenu helpen en ondersteunen waar nodig en dat zorgt voor verbinding. Het Wenstheater speelt voorstellingen met inhoud.

Afgelopen jaar speelden zij 'Jan Rap en z'n Maat' over de problematiek in de Jeugdzorg. Voor dit jaar staat 'Anne Frank' gepland: een verhaal dat nooit vergeten mag worden. Inmiddels groeit de groep met jongeren die dezelfde passie delen. Ook achter de schermen helpen jongeren mee. Alles is vrijwillig. Wenstheater is een non-profit organisatie. Jongeren betalen geen contributie, maar als ze ervoor kiezen om mee te doen verwacht Wendy 200 procent inzet van ze. Luister hieronder het hele interview terug.

 

Deel dit bericht met je vrienden!