Wordt de sloop van het Spookslot in de Efteling nog tegengehouden?

KAATSHEUVEL - Het spookslot in de Efteling wordt gesloopt en dit zorgt voor veel schokkende reacties. De Efteling zet een nieuwe attractie op de plek van het Spookslot.

Wel lijken er wat belemmeringen te zijn. Er zijn namelijk vleermuizen gespot in het spookslot, volgens Werkgroep Nostalgische Efteling. De werkgroep vindt dat er geen grondig onderzoek is gedaan en dat het beter moet. Tot die tijd vinden ze dat de sloopwerkzaamheden stilgelegd moeten worden. De gemeente Loon op Zand zegt op de hoogte te zijn van de vragen rondom de vleermuizen en zoekt nu uit wat te doen. Het park zegt nu nog volop in de voorbereidingen te zitten van de sloop.

Daarnaast leek Het Cuypersgenootschap de strijd aan te willen gaan om te sloop tegen te houden. Toch staakt het genootschap de strijd. Het Cuypersgenootschap zet zich in voor behoud van bouwkundig erfgoed uit de negentiende en twintigste eeuw. De organisatie overwoog naar de rechter te stappen om via een voorlopige voorziening de sloop tegen te houden, maar de kans is klein dat de rechter een stokje voor de sloop steekt.

Deel dit bericht met je vrienden!