Zeekadetten moeten verhuizen (Video)

WAALWIJK - De zeekadetten zitten al een tijdje op een plek waar ze eigenlijk niet horen: aan wal. Je zou zeggen dat ze eigenlijk op zee moeten zitten, maar voorlopig blijven ze nog even liggen aan de zomerdijk. Niet omdat ze niet weg willen, maar om nog even te genieten van de huidige plaats. De zeekadetten moeten namelijk verhuizen, maar het is niet helemaal duidelijk wanneer dat gaat gebeuren.

De verhuizing heeft namelijk te maken met de containerterminal. Als de plannen er doorheen komen, weten de zeekadetten wat meer. "Op dit moment is er nog geen duidelijkheid over wanneer die klaar is, maar tot die tijd kunnen we in ieder geval blijven liggen", geeft zeekadet Sven aan. Er is wel nog wel gekeken naar andere locatiemogelijkheden, zoals de haven van Waspik, maar het werd snel duidelijk dat die locatie niet handig was. Dit had volgens Sven te maken met veiligheidsredenen.

Voordelen verhuizingen 
Zeekadet Sven vindt wel dat de verhuizing een aantal voordelen heeft. "Het is financieel beter voor ons en de nieuwe locatie is wel iets makkelijker bereikbaar. Op dit moment liggen de zeekadetten nog op de huidige locatie en gaan ze genieten van de laatste periode. "We gaan nog genieten van de zon en lekker zeilen", lacht Sven.