Zo veel statushouders moeten de Langstraatgemeenten nog opvangen

LANGSTRAAT - Iedere gemeente moet vluchtelingen huisvesten. Het ministerie van Binnenlandse Zaken bepaalt hoeveel vluchtelingen dit per gemeente moeten zijn. Dit is afhankelijk van het aantal inwoners in een gemeente. Gemeenten moeten vluchtelingen binnen drie maanden huisvesting aanbieden, anders kunnen de Provinciale Staten sancties opleggen.

Er moeten in Brabant voor het einde van dit jaar nog ruim 1700 plaatsen gevonden worden voor asielzoekers met een verblijfsvergunning (statushouders). Veel gemeenten krijgen het niet voor elkaar om huizen te vinden voor mensen die nu nog in een azc wonen, maar daar eigenlijk al niet meer thuishoren. De provincie heeft in een brief aangegeven dat er echt haast gemaakt moet worden met het regelen van die huisvesting.

Ook de gemeenten in de Langstraat moeten dit jaar nog een aantal van deze statushouders huisvesten. Dongen moet er nog 23 opvangen om geen sanctie te krijgen. Loon op Zand volgt met nog 13 op te vangen statushouders en Waalwijk hoeft er dit jaar nog maar 7.

 

Deel dit bericht met je vrienden!