Jill uit Drunen is finaliste Miss Teen Noord-Brabant: ‘Ik ga mijn uiterste best doen’

DRUNEN - De zeventienjarige Jill van de Wiel uit Drunen staat samen met achttien andere meiden in de finale voor Miss Teen of Noord-Brabant. "Ik vond de modellenwereld altijd al heel interessant en toen kwam de missverkiezing op mijn pad. Toen ik zag dat het daarbij niet alleen om uiterlijke, maar ook om innerlijke schoonheid gaat, leek mij dit een mooie kans om mezelf te ontwikkelen", vertelt Jill enthousiast.

Imago van missverkiezing
Dat de missverkiezing vooral om het innerlijk gaat, vertelt ook mede-finaliste Cléo uit Dongen. Jill vertelt verder: "Je zet je bijvoorbeeld in voor het goede doel en ook hebben we de opdracht om een lach op iemands gezicht te toveren. Je bent dus veel bezig om iets goeds te doen voor de wereld’’, vertelt Jill. In aanloop naar de finale organiseert ze daarom een beautymiddag voor een meisje met een beperking en haar zusje, om de twee meiden in het zonnetje te zetten.

"Je ziet daarnaast weleens in films altijd dat er veel ruzie en spanning tussen de meiden onderling is, maar dat is helemaal niet het geval bij ons. We zijn allemaal vriendinnen, we appen de hele dag met elkaar en het is heel gezellig’’, vervolgt ze.

Leerschool
Volgens Jill is een missverkiezing ontzettend leerzaam. "Ik heb sowieso al geleerd om op tien centimeter hoge hakken te lopen’’, grapt ze. "Ook leer ik om mezelf te presteren en tijdens het organiseren van een veiling voor de Linda Foundation leer ik hoe je bedrijven kunt benaderen.’’

Jill had nooit verwacht dat ze in de finale zou belanden. "Aan het begin dacht ik: ‘Zal ik dit wel doen? Ik haal die finale toch nooit’, maar ik vond dat ik het gewoon moest proberen en gelukkig heb ik dat gedaan’’, zegt Jill met een glimlach. Toen ze hoorde dat ze door was naar de finale, sprong Jill dan ook een gat in de lucht. "Ik hoop natuurlijk dat ik ga winnen, maar iedereen is super lief en mooi, dus ik ga er niet vanuit. Ik probeer gewoon zo hard mogelijk mijn best te doen om het zo ver mogelijk te schoppen’’, vertelt Jill.

Foto: John Vermeeren

Deel dit bericht met je vrienden!