130 kilometer per uur op de A59

WAALWIJK - Vanaf vrijdag mogen auto’s op de snelweg A59 tussen knooppunt Hooipolder en de N261, de weg van Waalwijk naar Tilburg, 130 kilometer per uur rijden.

Nu nog geldt er een maximumsnelheid van 120 kilometer per uur. In de nacht van donderdag op vrijdag worden de nieuwe borden geplaatst. Het zal voor de automobilist hoe dan ook opletten zijn. Vanaf de N261 blijft de snelheid namelijk voor iets minder dan 4 kilometer 120 per uur.

Op de brug bij het Drongelens Kanaal is dat tijdens de werkzaamheden 70. Na de brug mogen automobilisten in de richting van Den Bosch optrekken, naar 100 kilometer per uur. In november kondigde minister Melanie Schultz van Haegen de aanpassingen van de maximumsnelheden al aan.

Als ze vrijdag worden doorgevoerd, geldt op 61 procent van de wegen de 130 kilometer per uur. Dat moet uiteindelijk omhoog naar 77 procent, geeft een woordvoerder van Rijkswaterstaat aan. Of dat betekent dat ook langs Waalwijk in de toekomst 130 kilometer per uur zal gelden, kon ze niet zeggen.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!