14 leerlingen van De Overlaat beklimmen de Mont Ventoux

WAALWIJK - Maandenlange voorbereidingen gingen eraan vooraf, maar vorige week was het dan toch eindelijk zover. Veertien leerlingen van De Overlaat uit Waalwijk gingen op de fiets de Mont Ventoux beklimmen. Een loodzware tocht naar de top van 1909 meter.

Het beklimmen van een hoge berg doe je niet zomaar, het vergt veel voorbereiding. Er moest niet alleen volop getraind worden, maar de leerlingen moesten onder andere ook met elkaar op zoek naar sponsoren, een presentatie geven aan de directie van het stimuleringsfonds van de Rabobank en zelfs de camping in Frankrijk moest zelf geregeld worden. Ook de lessen op school werden aan dit project gekoppeld.

De leerlingen en begeleiders hadden Camping La Garenne in Bédon als uitvalsbasis. Na nog één laatste training door Gorges de la Nesque ging het de volgende dag toch echt richting de Mont Ventoux, waar met behulp van twee volgwagens, fietsbegeleiders en heel veel steun van ouders en familie de loodzware rit werd gemaakt. De 14 deelnemers aan het project "Tour du Ventoux" kijken terug op een fantastische reis. Het was dit jaar voor het eerst dat deze fietstocht werd georganiseerd. De kans is groot dat dit project volgend jaar een vervolg krijgt.

Deel dit bericht met je vrienden!